İletişim Hattı


0 232  238 88 80

ZEYTİN YAĞLI TÜRLÜ YEMEĞİ




 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zeytin yağlı türlü yemeği; _ Yarım çay bardağı zeytin yağ _ 1 adet kuru soğan _ 1 kaşık salça _ 4 adet patlıcan _ 300 gr taze fasülye _ 1 adet patates _ 2 diş sarımsak _ 3 _ 4 adet taze soğan _ 1 su bardağı domates sosu _ Tuz, kimyon, pul biber, dağ kekiği _ 1 bardak sıcak su Yapılışı; Zeytin yağ ve küp küp doğranmış soğanları tenceremize alarak kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra salçamızıda ilave ederek biraz daha kavuralım. İnce dilimlenmiş sarımsakları ve sebzelerin tamanını ve baharatları tencereye ekleyerek 2_3 dk kadar karıştırarak sebzelerinde biraz kavrulmasını sağlayalım. En üste taze soğanlarımızı ve domates sosumuzu ilave edip, sıcak suyuda ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.👩‍🌾🍀 Kurutulmuş Sebze ve tel şehriyeli bulgur pilavı; _ Yarım çay bardağı zeytin yağ _1 çay bardağı şehriye _ 1 çay bardağı kuru sebze _ 1 su bardağı pilavlık bulgur _ 1 çay kaşığı tuz _ 2 su bardağı sıcak su Yapılışı; Zeytin yağ ve tel şehriyeleri bir tencereye alarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kuru sebzeleri, bulgur ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra 2 su bardağı sıcak suyuda ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip, dinlenmeye bırakalım.🏠🌸🍃 #narlıderebelediyesi #aliengin #küçüküreticiyidestekleyennarlıdereslowfood #slowfoodnarlidere #slowfoodturkıye #slowfoodsolidarity #SFYNspiration #stayhomestayhome #slowfoodyagmurboregi #terramadreanatolia #iyitemizadilgıda #carlopetrini #anedimatilla @slowfoodnarlidere @sgimalathane @slowfoodteos @slowfoodantalyaa @slowfoodimalathaneistanbul @slowfoodyenipazar @balkonbahceleri @sustainablefoodbursa @fikirsahibidamaklar @slowfoodadana @sfizmirbardacik @slowfoodbodrum @terramadreanatolia @preserved_slowfood_tarsus @slowfoodhalefi

slowfoodnarlidere (@slowfoodnarlidere)'in paylaştığı bir gönderi (

)

 

 

Zeytin yağlı türlü yemeği;


_ Yarım çay bardağı zeytin yağ
_ 1 adet kuru soğan
_ 1 kaşık salça
_ 4 adet patlıcan
_ 300 gr taze fasülye
_ 1 adet patates
_ 2 diş sarımsak
_ 3 _ 4 adet taze soğan
_ 1 su bardağı domates sosu
_ Tuz, kimyon, pul biber, dağ kekiği
_ 1 bardak sıcak su
Yapılışı;
Zeytin yağ ve küp küp doğranmış soğanları tenceremize alarak kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra salçamızıda ilave ederek biraz daha kavuralım. İnce dilimlenmiş sarımsakları ve sebzelerin tamanını ve baharatları tencereye ekleyerek 2_3 dk kadar karıştırarak sebzelerinde biraz kavrulmasını sağlayalım. En üste taze soğanlarımızı ve domates sosumuzu ilave edip, sıcak suyuda ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.👩‍🌾🍀

SOSYAL MEDYA

© 2020 - Nar-Bel Narlıdere Belediyesi Katkılarıyla.